Cinsiyet Geçiş Ameliyatları


Cinsiyet Geçiş Ameliyatları


Cinsiyet geçiş ameliyatları günümüzde çok fazla olmazsa da oldukça tercih edilen ve yapılan ameliyatlardan biridir.  Bu iş dışarıdan bakıldığı kadar magazinsel değildir.  Ayrıca çok da basit bir süreç değildir.  Cinsiyet geçişi basit bir durum değildir.  Öncelikle bunun gerçekleşebilmesi için zorunlu ve temel olan koşulları karşılamak gerekir.  Bunların olmaması durumunda böyle bir sürecin başlaması mümkün olmaz.  Olması gereken zorunlu şartlar şunlardır;


·       18 yaşını doldurmuş olmak
·        Mahkeme kararı ile böyle bir ameliyatın olmasına izin verilmesi
·        Evli olmamak
Tercih edilecek cinsiyetin ruh sağlığı açısından onu zorunlu halde bırakmış olması


 Türkiye'de Cinsiyet Geçişi Ameliyatları


Türkiye'de cinsiyet geçişi ameliyatını yaptırmak ve cinsiyet geçişi sağlamak oldukça zor bir süreçtir. Koşulları Avrupa ülkelerine göre daha ağırdır. Avrupa'da bu çok daha basit bir şekilde yapılır. Öncelikle nüfus müdürlüğüne gidilerek cinsiyet değişiklik için dava açılması gerekir.  Dava açıldıktan sonra mahkeme bir konsey oluşturarak bu konuda bir rapor vermesi gerekir.  Bu raporda psikiyatristlerinde onay verdiği geçiş ameliyatı olmak isteyen kişinin psikolojik olarak buna müsait olup olmadığının incelenir. Olumlu olması durumunda mahkeme bu cinsiyet geçişi için onay verir. Ardından plastik cerrahlar ve jinekologlar ile birlikte ekip halinde böyle bir operasyon süreci başlar ve gerçekleştirilir.

Cinsiyet Geçiş Ameliyatı Nasıl Yapılır?


Öncelikle cinsiyet geçişi ameliyatlarında bir erkeğin kadın olması durumunda penisi ve yumurtalıkları ürolog uzman doktorlar tarafından alınır.  Plastik cerrahlar ise vajinayı şekillendirerek bir kadın bedeni oluşturur. Ancak kadın erkek tercihi yapması durumunda kadının üreme organlarını jinekolog uzmanlar ile beraber plastik cerrahlar da memeleri alarak operasyonu tamamlamaktadır.


Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Cinsiyet Davası Nasıl Açılır

Cinsiyet Geçiş Süreci